Manju
Uvolněte sílu přírody s Manju
Manju - zvučné jméno. Název "Manju" pochází ze vzácné zelené papáji, která je v Japonsku nazývána "melounem deseti tisíc let života". Nikde jinde na světě není více stoletých lidí než na ostrovech Okinawa jihozápadně od Japonska. Ve své stravě používají rostliny jako léky, jako je zelená papája. Síla tohoto ovoce a dalších cenných ingrediencí se snoubí v komplikovaném procesu v fermentačním nápoji Manju. Ingredience jsou stejně široké jako různá použití Manju. Ať už studená nebo teplá, čistá nebo v jídle či pití - Manju lze snadno integrovat do každodenního života.
Historie a vliv Manju
Na počátku historie vzniku tohoto všestranně zdravého nápoje stály dvě skutečnosti: skutečnost, že obyvatelé ostrova v Tichém oceánu se překvapivě často dožívají věku přes sto let, a odhodlání muže Tô'ichirô Nago, který na tomto ostrově v roce 1989 založil Institut tropických rostlinných zdrojů (TPR). Tým vedený Tô'ichirô Nagem si dal za cíl zlepšit metody ekologického zemědělství na Okinawě a zkoumat účinky léčivých rostlin. Jednou z těchto rostlin je zelená papája, které se v této oblasti daří optimálně – tropická rostlina s mimořádným účinkem. Na základě těchto prastarých poznatků vyvinula společnost TPR nápoj, který má řadu pozitivních účinků na lidský organismus.
Zelená papája, hnědá rýže, rýžové otruby, mořské řasy a účinné mikroorganismy speciálně vybrané pro výrobu potravin jsou suroviny, ze kterých se vyrábí zdravý lektvar. Po dlouhém období základního výzkumu nyní ústav ví, že volba právě těchto ingrediencí byla správná. To spolu s celoročním procesem fermentace a výroby vede k vysoké kvalitě Manju.
Tmavá alpská mléčná čokoláda naplněná manju smetanovým borůvkovým krémem a křupavým karamelem s lískovými oříšky.
Tmavá alpská mléčná čokoláda naplněná Manju malinovou smetanou a mandlovým nugátem oceněné značkou Fair Trade.
Manju - Se silou přírody k nevyčerpatelnému imunitnímu systému
Drtivá většina těchto mikroorganismů je zcela neškodná. Naopak, lidé mohou přežít pouze společně s těmito biliony mikroorganismů. Jsou něco jako lidský "superorgán". Tento orgán, známý také jako mikrobiom, je mnoha způsoby propojen s našimi vlastními tělesnými buňkami a orgánovými systémy. Naše tělesné buňky a mikroorganismy v našem těle tvoří mírumilovné společenství, ze kterého mají prospěch oba. Všechny zúčastněné strany těží z komplexní, živé spolupráce a intenzivního spojenectví. Koneckonců, biliony mikrobů by se v nás nikdy nemohly usadit, kdyby z toho samy něco neměly. Prospíváme jim a oni prospívají nám. Zajišťují například hladké trávení, zdravou ochrannou srst, stabilní imunitní systém, ale také psychickou pohodu a dobrou paměť. Většina mikroorganismů žije v dolní části tenkého a tlustého střeva.